Hoppa till innehållet

Medlemmar

Den vanligaste frågan som nya studeranden har förutom “vad är TLK?” så är antagligen “varför skall jag bli medlem?”. Förhoppningsvis blir du snäppet klokare genom att läsa den här sidan.

Separat kö till Majstrandens bostäder

Vi vet alla hur det är – det råder en kronisk brist på bostäder i Helsingfors (särskilt förmånliga sådana). Den som har sökt en bostad vid Majstranden har säkert märkt att kön är ganska lång.

TLK äger tillsammans med DiFF (Driftingenjörsförbundet i Finland) ca 23% av studentbostäderna vid Majstranden. I praktiken innebär det att vi har en separat kö för sökande som är medlemmar i föreningen.

Föreningens styrelse är de som har makten att påverka ordningen i kön. För att ha en större chans att snabbt få en bostad så gäller det främst att vara aktiv inom föreningen – vi prioriterar alltså aktiva samt de som bor långt bort från skolan högre än de som bor inom Helsingfors.

Mera allmän information om Majstrandens bostäder hittar ni på deras hemsida, http://www.majstranden.fi/.

Billigare inträde till diverse evenemang

Som ämnesförening strävar vi bl.a. efter att förgylla studielivet, vilket innebär lite festligheter nu och då. Som medlem i TLK har du fördelen att oftast komma lite billigare undan. Du kommer t.ex. alltid in för det billigare priset på fester som ordnas på vår klubblokal, och studerandepriset för vår årsfest är bland de lägsta i republiken!

Möjlighet att köpa billig IT-utrustning

Föreningen har nyligen grundat ett samarbete med återvinningsföretaget MP-IT Computers Oy som säljer företags begagnade IT-produkter. Det har visat sig vara mycket populärt bland våra studeranden – en laptop som kostar 2000 euro för några år sedan kan gå loss för allt mellan 200 och 400 euro! Företaget har sin produktkatalog bakom lås och bom, men om man ansöker om ett konto på werket.tlk.fi (se nästa punkt) så får man tillgång till en speglad kopia.

Konto på werket.tlk.fi

På gott och ont så har föreningen under en lång tid varit dominerad av IT-studerande. År 2010 togs initiativet att skaffa en egen server som man kan få ett konto på, t.ex. för att kunna vara på vår IRC-kanal utan att behöva ha sin egen dator på konstant. Mycket mera information om denna punkt finns att se på https://werket.tlk.fi.

Halare

Alla äkta studerande bör ha en egen halare; dräkten man kan ha på i väder och vind samt under livets samtliga tre faser (fylla, bakfylla och allt där emellan)! Till skillnad från de flesta övriga studerandeföreningar så strävar TLK främst efter att göra ett nollresultat när det gäller halarförsäljning, vilket betyder att våra blåa halare är betydligt mera förmånlig än andras! Vilken trevlig överraskning!

Få delta på månadsmöten

Va? Möten? Skämtar ni? Nej det gör vi inte! En gång i månaden ordnas föreningens månadsmöte där alla medlemmar är välkomna. På mötet diskuteras vad som är på gång inom föreningen, men viktigast för dig som studerande är att vi samlar in feedback angående skolan som vi sedan presenterar åt lärarna. Om du är förargad över en viss kurs, tycker att någon lärare är usel eller tycker att det luktar illa i korridorerna så bör du komma på våra möten och tycka till om saken! Vi bjuder dessutom på kaffe och något smått ätbart!

 

Hur blir jag medlem?

Ifall du är ingenjörsstuderande inom Arcada kan du rakt skaffa ditt medlemskap via https://member.tlk.fi och betala medlemsavgiften till kontot som uppges efter registrering.

Sök