Hoppa till innehållet

Sångbok

Har du någon gång varit på en sitz och undrat hur alla på något sätt kan alla de där sångerna utantill? Dels är det förstås för att de sjungit dem många gånger förr, men alla måste ju lära sig dem någon gång. För att göra det behöver man en sångbok! Då man är på sitzar brukar det ofta höra till att skicka runt sin sångbok så att andra kan skriva något i den, på så vis kan man föreviga sina bästa (eller sämsta) minnen från studietiden. Sångboken är alltså något som alla studerande bör ha.

En sångbok kostar 5 euro och går att köpa från vårt kontor i Cornern då någon styrelsemedlem är på plats, exempelvis under Corneröppet.
Eftersom allt fler börjar ha smarttelefoner med Internetuppkoppling i fickan så har vi även gjort en onlineversion av vår sångbok. Du hittar den genom att surfa till

werket.tlk.fi/songbook

För Android-användare finns även en länk till en skild app längst ner på sidan (appen laddar bara själva webbsidan i ett helskärmsfönster, nothing fancy). Tanken är att i framtiden uttöka innehållet i den med de bästa från andra ämnesföreningars böcker samt de otaliga extra verser som hittats på med åren.
Observera dock att det är oartigt att peta på sin telefon under sitzar, så en riktig sångbok föredras. Onlineversionen är främst till för ex tempore tillfällen då du vill dra in en sång och inte har din sångbok i fickan.

Sök