Hoppa till innehållet

Gulis 2023

English version here!

Hej till alla nya studeranden och hjärtligt välkomna till TLK och era studier vid Arcada!

Tekniska Läroverkets Kamratförbund r.f., eller TLK, är föreningen för alla ingenjörsstuderanden vid Arcada. TLK grundades år 1917 för att främja kamratskapen bland studeranden vid Tekniska Läroverket i Helsingfors och dess verksamhet fortsätter än idag. TLK ordnar mycket och mångsidiga evenemang för sina medlemmar samt vänföreningar och så har vi flera underklubbar med mer specifik verksamhet för de som är intresserade. En TLK medlem känner man igen på deras mörkblå halare med TLK logon i vitt på ryggen. 

Ni har god tur som får inleda era studier 100% på plats tillsammans med alla andra studeranden i år! Jag heter Anton Doepel och fungerar som TLK:s tutoransvariga 2023. Tillsammans med de andra tutorerna hjälper vi er under starten in i studierna och studielivet. 

Vad är en tutor? 

Tutorerna är äldre studerande vars uppgift är att hjälpa och stöda er i princip allt relaterat till studier och studielivet samt andra frågor och funderingar ni må ha. Tutorerna kan hjälpa med saker som boende, skolverktyg, kurser, evenemang och hur man bäst hanterar föreläsning dagen efter. Ni kommer att se tutorerna på campus i blå t-skjorta och halare under introdagarna och får senast se dem då vi presenterar oss 24.8. Vi kommer vara synliga och se till att ni hittar oss. 

För att hålla kontakt med era klasskamrater & tutorer samt för att få information om vad som händer skapar vi gruppchattar för varje klass.
Som infokanal använder TLK sig av Signal. Nedan finns länk för att ladda ner Signal, klasschattarna skapas i början av augusti. I gruppen finns också era ämnesspecifika tutorer.
Tveka inte att ställa frågor av tutorerna, antingen i chatten eller privat, de är alltid där för er. Alla har vi börjat studera nångång och det kan vara svårt i början att navigera igenom studier och studielivet. Tutorerna har dessutom tystnadsplikt så det går alltid att tala med en tutor (eller annan TLKompis) ifall du har något på hjärtat. 

Jag önskar er alla en riktigt god start på studierna och ser fram emot att få träffa er alla! 

Anton Doepel, Tutoransvarig 2023
+358 400 108 130
Tutor@tlk.fi 

 

Signal

Ladda ner Signal för android (Google play store)

Ladda ner Signal för IOS (Appstore)

Signal Chats

TLK:s officiella Signal chat
TLK Chat

Energi- och miljöteknik
EMT 2023

Mechanical and Sustainable Engineering
MSE 2023

Informationsteknik (Informations Analys)
IA 2023

Materialteknik och hållbarhet
MTH 2023

Social media

Instagram

Facebook

Annat

Discord (TLK-lan)

 

 

 

 

Sök